Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο Διοικητής Υ.Π.Ε. στο νοσοκομείο για τις εφημερίες

Την Τετάρτη 23-01-2013 και στις 13:15 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου ο διοικητής της 4ης Υ.Π.Ε. για το καυτό θέμα των εφημεριών. Ας είμαστε όλοι εκεί για να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας περνώντας το μήνυμα ότι τα όρια έχουν ξεπεραστεί. Δεν πάει άλλο! Λύση τώρα. Να σταματήσουμε την υποβάθμιση του νοσοκομείου.
                                               
                                        Το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 17-01-2013 πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των ιατρών του Γ.Ν.Καβάλας και των Κέντρων Υγείας, με θέμα: "προτάσεις και δράσεις για την αντιμετώπιση της νέας μείωσης  των κονδυλίων εφημέρευσης, προτάσεις και θέσεις επί της νέας περικοπής των μισθολογίων και δυσχέρειες, δυσλειτουργίες και προβλήματα που ανακύπτουν από την ανακοίνωση του νέου οργανισμού του νοσοκομείου και προσπάθεια ακύρωσής του".
Μετά από ενδελεχή συζήτηση, τοποθετήσεις και αφού τέθηκαν οι προτεινόμενες προτάσεις σε ψηφοφορία, πλειοψήφισε η προκρινόμενη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. πρόταση, η οποία και συμπυκνώνεται στα ακόλουθα:
1. Το κονδύλι των εφημεριών που διατίθεται ανά μήνα (δωδεκατημόριο) αποτελεί εμπαιγμό για το ιατρικό σώμα και δεν καλύπτει στο ελάχιστο τις ανάγκες ασφαλούς εφημέρευσης που απαιτεί το νοσοκομείο.
2. Το ιατρικό σώμα επ' ουδενί δεν δέχεται τη συμμετοχή του σε απλήρωτη εργασία, ιδιαίτερα σε περιόδους που η αύξηση της κίνησης των περιστατικών είναι κατακόρυφη, ενώ η ιατρική ευθύνη δεν έχει μειωθεί κατ' ελάχιστο.
3. Η ιατρική νοσοκομειακή κοινότητα δεν πρόκειται να υποταχθεί σε προγράμματα εφημέρευσης που δημιουργούνται σε γραφεία, από ανθρώπους που δεν λαμβάνουν υπόψη (γιατί δεν γνωρίζουν) τις ανάγκες του κάθε νοσοκομείου και υποχρεώνουν το ιατρικό σώμα σε δουλεία.
4. Η παροχή υπηρεσιών υγείας που απαιτεί και δικαιούται η ελληνική κοινωνία είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιεί σαν υποζύγια ιατρούς εξαντλημένους από τις καταχρηστικές εφημερίες, που εξαναγκάζονται να καλύψουν χωρίς αμοιβή.
5. Η κάλυψη των εφημεριών για τον μήνα Φεβρουάριο θα γίνει μέχρι της ημέρας εξάντλησης του κονδυλίου των 217000€, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής εφημέρευση όλων των ιατρικών ειδικοτήτων του νοσοκομείου και ούτε μιας ημέρας παραπάνω επί μη πληρωμής ή μη εξασφάλισης της πληρωμής αυτών. Στην ευθύνη και δικαιοδοσία της διοίκησης η κατάρτιση προγραμμάτων ασφαλούς εφημέρευσης (με βάση το πρότυπο εφημέρευσης του προηγούμενου έτους), έχοντας ως γνώμονα τις 217000€ του κονδυλίου και μέχρις εξάντλησής του και η ανάληψη στο ακέραιο της ευθύνης που προκύπτει για τις ημέρες που θα μείνουν κενές από εφημερεύοντες ιατρούς.

6. Οι ιατροί δεν είναι το πρόβλημα. Υπήρξαν πάντα στις θέσεις τους και ήταν πάντα παρόντες προασπίζοντας την υγεία των ασθενών, ακόμα και υπό καταστάσεις συκοφαντίας και λοιδορίας.

Επιπρόσθετα, επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε συναδέλφου η υιοθέτηση της κοινοτικής οδηγίας για το καθεστώς εφημέρευσης (4 εφημερίες το μήνα).

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!


                                                            Το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Πανκαβαλιώτικο forum με συμμετοχή όλων των φορέων υγείας

Την Πέμπτη 17-01-2013 στις 12:30 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, αμέσως μετά την έκτακτη γενική συνέλευση της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. και με πρωτοβουλία του Ι.Σ. Καβάλας, θα πραγματοποιηθεί πανκαβαλιώτικο forum με τη συμμετοχή όλων των φορέων υγείας του νομού.
                                                      Από το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.

Απεργία την Πέμπτη 17-01-2013

Συμμετέχουμε στην απεργία που προκηρύχθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την Πέμπτη 17-01-2013. Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπειά μας, σε ένα κλίμα πλήρους ανατροπής των δικαιωμάτων όλων μας και ολοκληρωτικής απαξίωσης του ιατρικού λειτουργήματος. Η διαφύλαξη της υγείας ως υπέρτατου κοινωνικού αγαθού είναι προαπαιτούμενο, σε μία κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη.
                                                            Από το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 17-01-2013

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. την Πέμπτη 17-01-2013 και ώρα 10:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με τα ακόλουθα θέματα:

1. Περικοπές εφημεριών και κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, προτάσεις.
2. Νέος οργανισμός του νοσοκομείου, συγχωνεύσεις κλινικών, προβλήματα, δυσλειτουργίες και δυσχέρειες που προκύπτουν, προτάσεις για δράσεις.
3. Δικαστική διεκδίκηση των οφειλόμενων (περικοπές εφημεριών που εκτελέστηκαν το 2012, ενημέρωση επί του θέματος).

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Τη Δευτέρα 14-01-2013 στις 17:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, ενημέρωση του σώματος των νοσοκομειακών γιατρών για τα νέα δεδομένα σχετικά με τις περικοπές εφημεριών, όπως προκύπτουν από το νέο οργανισμό και προτάσεις για δράσεις.
                                                              Το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.

Απαίτηση της Διοίκησης για αλλαγή του προγράμματος εφημεριών ενώ ο μήνας τρέχει!!!








Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Νέος Οργανισμός Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Οι συγχωνεύσεις που ακούγονταν και διαψεύδονταν, γίνονται πλέον πραγματικότητα με τον χειρότερο τρόπο!!!

Συγχώνευση της Νευρολογικής Κλινικής με την Καρδιολογική!!!??? και συγχώνευση της Οφθαλμολογικής κλινικής με την ΩΡΛ και το Οδοντιατρικό τμήμα!!!???
Ουσιαστικά απ' ότι φαίνεται συγχωνεύονται και οι δύο Πνευμονολογικές Κλινικές!!!???

Θα ακολουθήσει ανάρτηση του κειμένου-απαίτησης, από πλευράς της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου, αλλαγής του προγράμματος εφημεριών ενώ ο μήνας ήδη τρέχει, με πρόσχημα την εξοικονόμηση χρημάτων, αφήνοντας έτσι κλινικές χωρίς ιατρική κάλυψη.
Εν αναμονή των περαιτέρω εξελίξεων προγραμματίστηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. και λίαν συντόμως έκτακτη γενική συνέλευση, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και προσδιοριστούν οι δράσεις της ιατρικής νοσοκομειακής κοινότητας σχετικά με το θέμα που ανακύπτει.

Για να δείτε το ΦΕΚ με το νέο οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κάντε κλικ στο παρακάτω link (σύνδεσμο), που θα σας οδηγήσει στο site του εθνικού τυπογραφείου.

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEbA_BZxkczbHdtvSoClrL8kjrMFdNWp0kfP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtXMwmn9zVdUJdeu3mfDpnmyVwhIFndxb3uKaRmMAR-W0