Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ: "Μετά από 16 χρόνια επιτέλους αποκτήσαμε τη δική μας στέγη"

Συνέντευξη του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. στη δημοφιλή σελίδα "Καβάλα Συμβαίνει Τώρα" του Facebook.
Αποκλειστικά στο Καβάλα: Συμβαίνει Τώρα η σημερινή συνέντευξη του προέδρου και του αντιπροέδρου των νοσοκομειακών γιατρών της Καβάλας κου Χάρη Τριανταφυλλίδη και του κου Αλέξη Πολίτη.
Αναλυτικά οι δηλώσεις τους στη σελίδα μας:
Χ. Τριανταφυλλίδης: Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για μας, τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Καβάλας. Μετά από 16 περίπου χρόνια υποσχέσεων και διαρκούς αδιαφορίας από πλευράς των εκάστοτε διοικήσεων του νοσοκομείου, επιτέλους η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας (Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ) αποκτά τη δική της στέγη εντός του κτιρίου του νοσοκομείου.
Ερώτηση: Όλα αυτά τα χρόνια από ιδρύσεως της ΕΓΕΣΥΚ που στεγάζονταν το σωματείο?
Α.Πολίτης: Δεν είχαμε κάποιον χώρο που να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τα διοικητικά συμβούλιά μας, πόσο δε μάλλον για την οργάνωση του αρχείου μας. Επί χρόνια οι προκάτοχοί μας λάμβαναν υποσχέσεις χωρίς ωστόσο εμπράκτως να επιβεβαιώνεται τίποτα.
Ερώτηση: Σήμερα τί άλλαξε;
Χ.Τ: Μετά από συνεχείς και επαναλαμβανόμενες οχλήσεις προς τον Διοικητή του νοσοκομείου κατατέθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2013 έγγραφο αίτημα για ανεύρεση χώρου - στέγης της ΕΓΕΣΥΚ. Έστω και με σχετική καθυστέρηση και μετά τη συζήτηση του θέματος στην ημερήσια διάταξη της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης, όπου υπήρξε αμέριστη και ουσιαστική η στήριξη και συμπαράσταση από τους διευθυντές της Ιατρικής και Νοσηλευτικής υπηρεσίας, πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι το πάγιο και διαχρονικό αίτημα της Ιατρικής Νοσοκομειακής κοινότητας της Καβάλας θα ικανοποιηθεί από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα.
Ερώτηση: Το κοινό της Καβάλας πώς θα ωφεληθεί από αυτή την εξέλιξη;
Α.Π: Ο χώρος αυτός πέρα από στέγη διεξαγωγής των διοικητικών συμβουλίων θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσει το εκτεταμένο αρχείο της ΕΓΕΣΥΚ. Θεωρούμε ωστόσο εξίσου σημαντικό ότι ο χώρος αυτός θα είναι ένας ορθάνοιχτος δίαυλος επικοινωνίας με τους συναδέλφους για την αντιμετώπιση και την διευθέτηση καθημερινών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που προκύπτουν κατά την άσκηση του λειτουργήματός μας. Ενώ παράλληλα βασικός σκοπός μας είναι να αναδειχθούν οι προσπάθειες που καθημερινά καταβάλουμε στη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού, της υγείας των συμπολιτών μας και μέσα από την ανοιχτή επικοινωνία με τους πολίτες να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

Ερώτηση: Δηλαδή στο χώρο αυτό θα έχουν πρόσβαση και πολίτες;
Χ.Τ: Θα δοθεί η δυνατότητα σε συμπολίτες μας να εκφράσουν ιδέες, σκέψεις και τυχόν παράπονα, έτσι ώστε όλοι μαζί, στην κρίσιμη καμπή που διανύει το εθνικό σύστημα υγείας, να προσπαθήσουμε για το καλύτερο εξασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση όλων των συμπολιτών στο νοσοκομείο μας και το μέγιστο δυνατό από άποψη ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας!

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Νέο αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ ο κος Σαΐντ Μισέλ (διευθυντής αναισθησιόλογος)

Η χθεσινή (25.8.2014) εξ αναβολής έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. ομόφωνα εξέλεξε τον κο Σαΐντ Μισέλ (διευθυντή αναισθησιόλογο), ως νέο αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Το ΔΣ της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Η εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΓΕΣΥΚ τη Δευτέρα 25/8/2014 και ώρα 13:00

Η εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΓΕΣΥΚ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25/8/2014 και ώρα 13:00 στο χώρο του αμφιθεάτρου.

Θέματα:

1. Ενημέρωση για την πορεία των δικαστικών διεκδικήσεων των μελών της Ένωσης.
2. Ψήφισμα της συνέλευσης για το θέμα των αποσπάσεων συναδέλφων από και προς το νοσοκομείο της Καβάλας, το οποίο επί της ουσίας δεν λύνει τα προβλήματα υποστελέχωσης, αλλά μετακυλύει το πρόβλημα από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.
3. Ενημέρωση σχετικά με την πορεία διευθέτησης οικονομικών οφειλών της ΟΕΝΓΕ προς την ΕΓΕΣΥΚ.
4. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με την 9μηνη κωλυσιέργια(!!!) από πλευράς διοίκησης για την παραχώρηση χώρου -αρχείου της ΕΓΕΣΥΚ.
5. Εκλογή αναπληρωματικών μελών του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ
6. Ενημέρωση σχετικά με το αναμενόμενο, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της διοίκησης, επιπλέον κονδύλι για το δωδεκατημόριο του ΓΝΚ για το Β' εξάμηνο του 2014. Κίνδυνος μη πληρωμής των εφημεριών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2014 αν δεν υπάρξει πρόσθετο κονδύλιο.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Αναβολή της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 13ης Αυγούστου 2014

Λόγω ξαφνικού προβλήματος υγείας μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΓΕΣΥΚ, η αυριανή γενική συνέλευση στο χώρο του αμφιθεάτρου και ώρα 12.00 αναβάλλεται προσωρινά.

Θα οριστεί νέα ώρα και ημερομηνία και θα ενημερωθεί έγκαιρα το σώμα.

Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΓΕΣΥΚ την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΓΕΣΥΚ την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 και ώρα 12.00 στο χώρο του αμφιθεάτρου.

Θέματα:

1. Ενημέρωση για τις δικαστικές διεκδικήσεις των μελών της Ένωσης.
2. Εκλογή αναπληρωματικών μελών του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ
3. Ενημέρωση σχετικά με την πορεία διευθέτησης οικονομικών οφειλών της ΟΕΝΓΕ προς την ΕΓΕΣΥΚ.
4. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με την 9μηνη κωλυσιέργια(!!!) από πλευράς διοίκησης για την παραχώρηση χώρου -αρχείου της ΕΓΕΣΥΚ.
5. Ψήφισμα της συνέλευσης για το θέμα των αποσπάσεων συναδέλφων από και προς το νοσοκομείο της Καβάλας, το οποίο επί της ουσίας δεν λύνει τα προβλήματα υποστελέχωσης, αλλά μετακυλύει το πρόβλημα από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.
6. Ενημέρωση σχετικά με το αναμενόμενο, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της διοίκησης, επιπλέον κονδύλι για το δωδεκατημόριο του ΓΝΚ για το Β' εξάμηνο του 2014. Κίνδυνος μη πληρωμής των εφημεριών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2014 αν δεν υπάρξει πρόσθετο κονδύλιο.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.