Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οργανισμός "Φυσαρμόνικα " : Οι 500 κλίνες που γίνανε 340 ,για να γίνουν 420 και να καταλήξουν (προς το παρών) 410 και βλέπουμε !!!

                                                                                                                             
                                                                                                                              Καβάλα 30-11-2011
 
                                                            Δελτίο τύπου

    Μόνο ως εμπαιγμός μπορούν πλέον να χαρακτηριστούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί σε ότι αφορά το θέμα των νέων οργανισμών των Νοσοκομείων . Μέχρι χθές γνωρίζαμε ότι στον νέο οργανισμό του νοσοκομείου Καβάλας περικόπτονται 80 κλίνες και έτσι η οργανική του δύναμή από τις 500 μειώνεται στις 420 .
    Σε υπουργική απόφαση που υπογράφηκε 20 ημέρες πριν (την 08-11-2011) και δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ (2674/Β/2011 ) με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι περικόπτονται και άλλες 10 κλίνες (90 συνολικά) και έτσι οι οργανικές κλίνες του νοσοκομείου μας μειώνονται στις 410. Τα ερωτήματα πλέον είναι πολλά και ιδιαίτερα σοβαρά ;

  •       Με ποιες λογικές διαμορφώνονται οι νέοι οργανισμοί;
  •       Με ποιους κανόνες ορίζεται ο αριθμός των κλινών;
  •    Ποιος, με ποιες σκοπιμότητες αυξομειώνει το «λάστιχο» που λέγεται Νέος οργανισμός Νοσοκομείου Καβάλας;
  •    Είναι προφανές ότι κάποιοι τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και τοπικά γνώριζαν την συγκεκριμένη απόφαση. Γιατί την μαθαίνουμε από το ΦΕΚ είκοσι ημέρες μετά;
   Καταγγέλλουμε στους πολίτες του Νομού Καβάλας τις  μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που οδηγούν  στην συρρίκνωση του Νοσοκομείου μας .
   Σήμερα που σε συνθήκες βαθειάς οικονομικής κρίσης η ανάπτυξη του ΕΣΥ αποκτά χαρακτηριστικά επιβίωσης για τον λαό μας κάποιοι επιμένουν να διαμορφώνουν και να υλοποιούν πολιτικές συρρίκνωσης του Δημόσιου τομέα της Υγείας. Οι μειώσεις των οργανικών κλινών του Νοσοκομείου μας (από 500 σε 410 ) οι προβλέψεις για «συλλειτουργείες-συνενώσεις» του συνόλου σχεδόν των κλινικών του στον νέο Οργανισμό , υποθηκεύουν το μέλλον του Νοσοκομείου μας , θα επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που θα παρέχονται στους πολίτες του νομού μας και θα θίξουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας.

                                                                                                            Το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου