Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Τρίτη 08-12-20015, ώρα 13.30, συνάντηση στο Αμφιθέατρο με την νομική σύμβουλο της ΕΓΕΣΥΚ: προσφυγή στο ΣτΕ, αποκατάσταση ιατρικού μισθολογίου, αναδρομική αποζημίωση συναδέλφων.

   Αναβλήθηκε η εκδίκαση στο ΣτΕ των προσφυγών Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (μεταξύ των οποίων και της ΕΓΕΣΥΚ), οι οποίες στηρίζονται τόσο από την ΟΕΝΓΕ όσο και τον ΠΙΣ, για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών που έγιναν από το 2ο μνημόνιο και την αποκατάσταση του Ειδικού  Ιατρικού Μισθολογίου. Μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου πρόβαλαν κώλυμα λόγω συγγένειας με γιατρούς του ΕΣΥ. Η νέα ημερομηνία εκδίκασης προσδιορίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2016.
  Από Νομικούς κύκλους θεωρείται βέβαιη η θετική έκβαση της προσφυγής μας κατ’ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων.
  Επειδή το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αμφισβήτηση για το  κατά πόσο μια θετική έκβαση της προσφυγής θα καλύπτει ή όχι το σύνολο των συναδέλφων για την αναδρομική αποζημίωσή τους , επειδή τα διεκδικούμενα αναδρομικά ποσά είναι σημαντικά για το σύνολο των συναδέλφων και επειδή η απάντηση στο ερώτημα αν πρέπει ή όχι να προβούμε σε πρόσθετες δικαστικές ενέργειες δεν είναι μονοσήμαντη, σας καλούμε σε ενημερωτική συνάντηση την Τρίτη 08-12-2015, ώρα 13.30, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Θα παραβρεθεί η Νομική Σύμβουλος της ΕΓΕΣΥΚ, δικηγόρος Καβάλας κ.Λυμπεροπούλου Κορίνα, η οποία και θα ενημερώσει για τις νομικές πλευρές αυτής της υπόθεσης και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των συναδέλφων.

   Συνάδελφοι, η απόφαση για τυχών πρόσθετες δικαστικές ενέργειες θα είναι απόφαση που θα πρέπει να πάρει ο καθένας προσωπικά γι αυτό και η συμμετοχή όλων  στην Ενημερωτική συνάντηση της Τρίτης 08-12-15, θεωρούμε ότι είναι απολύτως απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου