Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ενημερωτικό σημείωμα για την διεκδίκηση των αναδρομικών από τις περικοπές που επιβλήθηκαν στους μισθούς μας με το 2ο μνημόνιο

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την 5η Φεβρουαρίου 2016 θα εκδικασθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και της ΟΕΝΓΕ για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών που έγιναν από το 2ο μνημόνιο και την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.
  Από Νομικούς κύκλους θεωρείται βέβαιη η θετική έκβαση της προσφυγής μας κατ’ αναλογία προς τις προσφυγές δικαστικών και ενστόλων.
  Η ενημέρωση που έχουμε τόσο από την ΟΕΝΓΕ όσο και από τον νομικό της σύμβουλο κ.Μιχαήλ (ο οποίος διαχειρίσθηκε νομικά την υπόθεση) λέει ότι τυχών θετική έκβαση της υπόθεσης θα καλύπτει το σύνολο των συναδέλφων τόσο για το μέλλον όσο και για την αναδρομική αποζημίωση.
  Επειδή το  τελευταίο διάστημα υπήρξε μια αμφισβήτηση (που διακινήθηκε κυρίως από Δικηγορικά γραφεία αλλά και άλλους νομικούς) για το  κατά πόσο μια θετική έκβαση της προσφυγής θα καλύπτει ή όχι το σύνολο των συναδέλφων για την αναδρομική αποζημίωσή τους ,είχαμε προβεί σε ενημερωτική συνάντηση για το σύνολο των συναδέλφων την 08-12-2015 με την νομική σύμβουλο της ΕΓΕΣΥΚ κ.Λυμπεροπούλου Κορίνα στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Στην συνάντηση αυτή και η κ.Λυμπεροπούλου έκφρασε την άποψη ότι μια θετική απόφαση του ΣΤΕ θα καλύπτει αναδρομικά το σύνολο των συναδέλφων κατ΄αντιστοιχία με τις υποθέσεις των Δικαστικών και των ενστόλων.
  Συνάδελφοι,
 με βάση τα παραπάνω  και από την στιγμή που η απάντηση στο ερώτημα αν πρέπει ή όχι να προβούμε σε πρόσθετες δικαστικές ενέργειες δεν είναι μονοσήμαντη, η τελική απόφαση θα παρθεί από τον καθένα ξεχωριστά. Εμείς ως ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ θα οργανώσουμε τις διαδικασίες που θα απαιτηθούν για την προσφυγή όσων συναδέλφων θεωρούν ότι πρέπει να προβούν σε πρόσθετη δικαστική αγωγή για την αναδρομική διεκδίκηση του περικοπών που επιβλήθηκαν στους μισθούς μας από το 2ο μνημόνιο.
  Τα διεκδικούμενα ποσά είναι σημαντικά.  Η διαχείριση της υπόθεσης μέχρι τώρα τόσο από το προηγούμενο όσο και το παρών ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ έγινε με βάση τις κατευθύνσεις και οδηγίες της ΟΕΝΓΕ και του Νομικού της συμβούλου κ.Μιχαήλ . Επιθυμία μας είναι ο κάθε συνάδελφος να έχει  την απαραίτητη ενημέρωση αλλά και την προσωπική δυνατότητα και ευθύνη στην διαχείριση αυτής της υπόθεσης .
Όσοι επομένως συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κατάθεση πρόσθετης αγωγής παρακαλούνται να το δηλώσουν μέχρι την 22-01-2016 στην γραμματέα της Ένωσης κ.Λαμπίρη Κλαίρη (ΜΕΘ, τηλ.1257) , από την οποία μπορούν να πάρουν και όσες πρόσθετες πληροφορίες χρειάζονται για τις διαδικασίες και το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας.         

                                                      Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ                                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου