Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

 

Καβάλα 7/11/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ κατά τη συνάντησή του με το διοικητή του Γ.Ν Καβάλας κύριο Κλειτσιώτη τη Δευτέρα 3/11/2020 έθεσε τα εξής θέματα και έλαβε τις ακόλουθες απαντήσεις :

·       Γ.Ν Καβάλας ως κέντρο αναφοράς για το Covid19 : Το νοσοκομείο θα νοσηλεύει μόνο θετικά περιστατικά του νομού Καβάλας καθώς και περιστατικά γειτονικών νομών μόνο αν παραστεί ανάγκη.

·       Προστατευτικό υλικό για το προσωπικό : Δόθηκαν διαβεβαιώσεις για επάρκεια σε μάσκες απλές, μάσκες ffp2, μάσκες ffp3 και στολές.

·       Διαμόρφωση χώρων λόγω COVID19: Ο πέμπτος όροφος έχει μετατραπεί σε όροφο νοσηλείας ασθενών θετικών και ύποπτων, ο χώρος των ενδοσκοπήσεων θα φιλοξενήσει 6 κρεβάτια ΜΕΘ ενώ η ΜΕΘ μετατρέπεται σε CovidΜΕΘ με δύναμη 12 κρεβατιών. Επίσης έπειτα από πρόταση της ΕΓΕΣΥΚ εξετάζεται η μετακίνηση του Ογκολογικού τμήματος για την επέκταση εκεί του CovidΤΕΠ καθώς και διαμόρφωση χώρου αναμονής εμπυρέτων ασθενών και συνοδών τους στο προαύλιο του ΤΕΠ.

·       Κατανομή προσωπικού Ιατρικού και Νοσηλευτικού στις δομές Covid19 : Αναφέρθηκε για το Νοσηλευτικό προσωπικό πως θα υπάρχει rotation 20 ημερών όμως και για το Ιατρικό και για το νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένο πλάνο κατανομής με χαρακτηριστικό παράδειγμα την CovidΜΕΘ που νοσηλεύει ήδη ασθενείς χωρίς επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό.

·       Προσλήψεις ιατρικού προσωπικού : Yπάρχει καθυστέρηση στη πρόσληψη των δυο μόνιμων Παθολόγων και των δύο μόνιμων Χειρουργών ενώ το νοσοκομείο ενισχύθηκε με έναν μόνιμο Νευροχειρουργό δύο μόνιμους Ρευματολόγους και μια Διευθύντρια Ακτινολόγο η οποία κατείχε όμως θέση Επιμελητή στο ακτινολογικό τμήμα. Επίσης παρά την προκήρυξη θέσεων ιατρικού επικουρικού προσωπικού δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

·       Απλήρωτες εφημερίες παρατασιακών επικουρικών Ιατρών από 06/2020 : Αναμένεται απελευθέρωση κωδικού από το Υπουργείο για την αποδέσμευση κονδυλίων.

 

Η Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

ΛΑΜΠΙΡΗ ΚΛΑΙΡΗ                               ΤΕΠΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου