Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΓΕΣΥΚ 6/12/20

 

       Καβάλα 6/12/2020

           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην απόφαση  του Υπουργείου Υγείας να καταβάλει έκτακτο επίδομα μόνο στους υγειονομικούς των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και όχι στο σύνολο των υγειονομικών που αγωνίζονται 9 μήνες τώρα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αν και το ποσό δεν αντιστοιχεί σε καμιά περίπτωση στο μέγεθος της προσπάθειας των γιατρών παρόλα αυτά έστω και σε συμβολικό επίπεδο το Υπουργείο αρνείται ακόμη και αυτό το στοιχειώδες, τους προσβάλει τους απαξιεί ενώ παράλληλα επιχειρεί να διχάσει την πιο κρίσιμη ώρα τον ιατρικό κόσμο διαχωρίζοντάς τους γιατρούς σε προνομιούχους και μη. Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ δηλώνει κατηγορηματικά πως ο ιατρικός κόσμος είναι μια γροθιά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, και απαιτούμε μαζί με τους γιατρούς που οδηγούν τη μάχη από τις ΜΕΘ το Υπουργείο να πράξει το αυτονόητο και να συμπεριλάβει και το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό στο έκτακτο επίδομα.

Επίσης στο πλαίσιο της προσπάθειας διχασμού του ιατρικού κόσμου εντάσσεται και η πρόταση του Υπουργού κυρίου Κικίλια να διπλασιάσει τις αποδοχές ιατρών που θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος, δημιουργώντας έτσι γιατρούς δύο ταχυτήτων, ενώ παράλληλα ευτελίζει το εθελοντικό πνεύμα και το αίσθημα αλληλεγγύης των συναδέλφων που έχουν πρόθεση να συνδράμουν στην προσπάθειά μας.

Τέλος στα παραπάνω απαράδεκτα προστίθεται και η απίστευτη δήλωση του κυρίου Κικίλια σύμφωνα με την οποία για την τραγική κατάσταση που βιώνει ο γειτονικός νομός Δράμας φταίει η πόλη και οι κάτοικοί της και όχι το γεγονός ότι διαχρονικά το νοσοκομείο της πόλης είναι εγκαταλελειμένο από τους κυβερνώντες, έχει τεράστια κενά σε προσωπικό και όλη αυτή την κατάσταση την πλήρωσαν με την υγεία τους και δυστυχώς ακόμη και με τη ζωή τους οι συνάδελφοί μας εκεί που εξακολουθούν να κρατάνε το νοσοκομείο όρθιο χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Καλό θα ήταν ο Υπουργός να σταματήσει να κατηγορεί και να στοχοποιεί μια πόλη και τους κατοίκους της, και να ξεκινήσει να τους εξασφαλίσει το αυτονόητο αγαθό της Υγείας με την ενίσχυση του νοσοκομείου. Και η ενίσχυση αυτή μεταφράζεται σε άμεσες προσλήψεις προσωπικού και όχι ημίμετρα αποσπάσεων γιατρών από το ήδη υποστελεχωμένο και επίσης σκληρά δοκιμαζόμενο νοσοκομείο της Καβάλας.

    Η Πρόεδρος                                                              Ο Γραμματέας

Λαμπίρη Κλαίρη                                                     Τεπελόπουλος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου