Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΓΕΣΥΚ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν ΚΑΒΑΛΑΣ

 

         Καβάλα 14/12/2021

                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του νέου Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ με το Διοικητή και τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας. Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:

1.    Πληρωμές εφημεριών Οκτωβρίου Νοεμβρίου, δώρου Υγειονομικών και υπερβάσεων. Μας δόθηκαν διαβεβαιώσεις για καταβολή εφημεριών και δώρου μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ για της υπερβάσεις αναμένεται ενημέρωση από το λογιστήριο.

2.    Λειτουργία Ουρολογικής Κλινικής όλο το μήνα. Καμία νέα εξέλιξη σχετικά με την πρόταση συνενώσεων Ουρολογικών Κλινικών των όμορων νομών με την Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας. Το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Μας δηλώθηκε πρόθεση προκήρυξης δύο θέσεων Μονίμων Ουρολόγων. Ζητήθηκε εκ μέρους μας συντονισμός των εφημεριών της κλινικής με τους όμορους νομούς.

3.    Προσλήψεις Μόνιμου και Επικουρικού Ιατρικού Προσωπικού. Είναι σε εξέλιξη προκήρυξη θέσεων 2 για την Πνευμονολογική Κλινική, και από μία θέση στα ΤΕΠ, Χειρουργική, Παιδιατρική και Αιμοδοσία. Επίσης αναφέρθηκε η πρόσληψη ενός Επικουρικού Ιατρού στην ΩΡΛ Κλινική και στην Ψυχιατρική Κλινική.

4.    Θέμα ποιότητας φαγητού, αλλαγής Μενού και πρόσβασης Ιατρών στο Εστιατόριο και πέραν του ωραρίου. Η Διοίκηση αναγνώρισε το πρόβλημα, έχει συγκροτήσει Επιτροπή για την αντιμετώπιση του και ζητήθηκε εκ μέρους μας να συμμετάσχουμε στην επόμενη συνάντηση της Επιτροπής και η πρόταση έγινε δεκτή. Επίσης μας δόθηκαν διαβεβαιώσεις για πρόσβαση όλων των Ειδικευόμενων Ιατρών στην τραπεζαρία ανεξαρτήτως εάν εφημερεύουν ή όχι. Εκ μέρους μας ζητήθηκε να βρεθεί τρόπος πρόσβασης των εφημερευόντων ιατρών στο εστιατόριο και πέραν κυρίως του απογευματινού ωραρίου.

5.    24ωρη Λειτουργία Κυλικείου. Ζητήθηκε από εμάς η επαναφορά της 24ωρης λειτουργία του Κυλικείου ή διαφορετικά η τοποθέτηση αυτόματου πωλητή νερών καφέ και σάντουιτς της ώρες μη λειτουργίας του κυλικείου. Η Διοίκηση υποσχέθηκε να το πραγματοποιήσει σε συννενόηση με το κυλικείο.

6.    Οργανισμός του Νοσοκομείου. Η Διοίκηση μας ενημέρωσε πως στο νέο Οργανισμό που εισηγήθηκε οι κλίνες παραμένουν 420, οι Χειρουργικές Παθολογικές και Πνευμονολογικές Κλινικές παραμένουν δύο ενώ προστίθεται Ογκολογικό και Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα.

7.    Εξοπλισμός, ανακατασκευή χώρων του ΤΕΠ, ενεργειακή αναβάθμιση Νοσοκομείου. Μας ανακοινώθηκε πως όλα τα παραπάνω έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ έθεσε σε μια πρώτη αναγνωριστική συνάντηση γνωριμίας όλα τα παραπάνω ζητήματα, πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί Γενική  Συνέλευση όπου όλα αυτά θα συζητηθούν, ενώ θα κληθούν οι γιατροί από όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου να καταθέσουν ακόμη πιο εξειδικευμένα τα προβλήματα των τμημάτων τους για να επανέλθουμε σε νέα συνάντηση με τη Διοίκηση για τα προβλήματα αυτά.

 

       Ο Πρόεδρος                                                Η Γραμματέας

Τεπελόπουλος Γιώργος                                  Βέλκου Ζωγραφιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου