Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ (ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ) ΑΠΟ 01/ 07/22 ΕΩΣ 31/12/23.ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

κ. Ιατροί,

 

κατόπιν εντολής σας το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε τον Ιούνιο του 2022 την  διεκδίκηση των αντισυνταγματικών περικοπών, που επιβλήθηκαν στις τακτικές αποδοχές σας και στην αποζημίωση εφημεριών με το νέο μισθολόγιο των Ιατρών ΕΣΥ του Ν. 4472/2017.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση ασκήσαμε τρεις αγωγές, δύο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας και μια στο Ειρηνοδικείο Καβάλας, για τους διευθυντές, επιμελητές και επικουρικούς-ειδικευόμενους αντίστοιχα.

Επί της Αγωγής των επικουρικών-ειδικευομένων εκδόθηκε ήδη απόφαση του Ειρηνοδικείου Καβάλας, που μας δικαίωνε. Κατά της απόφασης το ΓΝ Καβάλας άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε τον Μάιο του 2024 και αναμένουμε την έκδοση απόφασης.

Για τους μόνιμους διευθυντές και επιμελητές η συζήτηση των Αγωγών σε πρώτο βαθμό αναβλήθηκε για Σεπτέμβριο του 2024 μετά από αίτημα του ΓΝ Καβάλας.

Αξιολογώντας τα νομικά δεδομένα, που υφίστανται σήμερα προτείνουμε σε όλους τους Ιατρούς του ΓΝ Καβάλας (διευθυντές, επιμελητές, επικουρικούς, ειδικευόμενους) αλλά και σε Ιατρούς των ΚΥ του Νομού Καβάλας είτε συμμετείχαν στις προηγούμενες αγωγές είτε όχι την άσκηση νέων αγωγών, που θα αφορούν το χρονικό διάστημα από 1.7.2022 έως 31.12.2023. Η διεκδίκηση θα αφορά μέχρι την 31.12.2023, οπότε και αυξήθηκε η αποζημίωση εφημεριών και ουσιαστικά μεταβλήθηκε το νομικό καθεστώς. 

 

Οι όροι ανάληψης της εντολής παραμένουν ίδιοι με αυτούς της προηγούμενης διεκδίκησης, ήτοι υπογραφή εργολαβικού δίκης ύψους 7% και συμμετοχή για την κάλυψη των εξόδων ύψους 70 ευρώ ανά άτομο.

 

Για κάθε ιατρό, που επιθυμεί να συμμετέχει θα χρειαστούμε τα ακόλουθα έγγραφα:

 

1. Βεβαίωση υπηρεσιακών μεταβολών (εκδίδεται από την Υπηρεσία).
2. Μηνιαίες βεβαιώσεις τακτικών αποδοχών του ενδίκου χρονικού διαστήματος δηλαδή από την 1.7.2022 έως την 31.12.2023 (επισυνάπτεται ο τύπος του εγγράφου).
3. Μηνιαία βεβαίωση των πραγματοποιηθέντων εφημεριών για το ως άνω διάστημα, που θα φαίνεται το είδος της εφημερίας (ενεργή, μικτή, ετοιμότητας) και η ημέρα πραγματοποίησης (καθημερινή, αργία κτλ)  (επισυνάπτεται ο τύπος του εγγράφου).
4. Έντυπο προσωπικών στοιχείων, εκάστου Ιατρού στο οποίο θα αναγράφονται
ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail, ΑΦΜ, νοσοκομείο, ειδικότητα, βαθμός (επισυνάπτεται).

 

Μετά τη συγκέντρωση των συμμετοχών θα σας αποστείλουμε τα εργολαβικά δίκης προς υπογραφή.

Σε δεύτερο χρόνο και μετά την κατάθεση των Αγωγών θα σας αποστείλουμε εξουσιοδότηση για την εκπροσώπηση σας στο δικαστήριο. 

 

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με την ύπαρξη ενδιαφέροντος για την ανάθεση της διεκδίκησης. 

 

Με εκτίμηση,



--

Γεώργιος Π. Σιδηρόπουλος

Δικηγόρος, LLM (HU Berlin, ΕΚΠΑ)

Καράνου 11, Καβάλα

Τηλ. 6980776626

email: sidiropgeo@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου