Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Λοβέρδος :«Συγχώνευση των κλινικών κατά 50%» .... "Δε γνωρίζω αν θα υπάρξουν αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια των ιατρών του ΕΣΥ...¨

Κατά 50% θα μειωθούν οι κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανέθεσε εκ νέου στον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Λυκούργο Λιαρόπουλο να συντάξει σχετική πρόταση ώστε να διαμορφωθούν συνολικά 1000 τμήματα και 250 τομείς. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, το ΕΣΥ διαθέτει 1.950 κλινικές με 46.000 κλίνες, εκ των οποίων οι 36.000 είναι ενεργές και έχουν κάλυψη 70%.

Ο Α. Λοβέρδος δήλωσε ότι οι συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν σε περεταίρω μείωση των δαπανών στο ΕΣΥ, υπογραμμίζοντας ότι το 2010 εξοικονομήθηκαν από τα νοσοκομεία και την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου 400 εκατομμύρια ευρώ και το 2011 περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

Όοσν αφορά τις φήμες περί μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια των ιατρών του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας, ανέφερε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει αν θα υπάρξουν αλλαγές και πρόσθεσε πως στην τελευταία συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου