Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής εφημεριών και επανέρχεται στην καταβολή με χρηματικά εντάλματα κάθε 27 του μήνα(Υgeianet)


Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υπογράφοντος με τον ΓΓ κ. Πολύζο σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε για τα εξής:
1.-Με τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή κατά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία αλλάζει ο τρόπος καταβολής των εφημεριών και επανέρχεται στα ισχύοντα μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, δηλαδή με χρηματικά εντάλματα και χωρίς την παρεμβολή των Επιτρόπων και των Εντελλομένων.
2.- Ταυτόχρονα αλλάζει και ο συντελεστής υπολογισμού του ωρομισθίου. Ενώ στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου αναγράφονταν ότι μειώνεται από 0,0059 σε 0,0049 τελικά διαμορφώνεται σε 0,0052.
3.- Τέλος οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2011 θα καταβληθούν επίσης με χρηματικά εντάλματα και θα συμπληρωθούν με κονδύλια από τα εγκριθέντα για το 2012, ώστε να καταβληθούν χωρίς περικοπές.
Ήδη από την οικονομική Διεύθυνση του υπουργείου Υγείας ενημερώνουν τις Διοικήσεις Νοσοκομείων και ΥΠΕ να προχωρήσουν στην άμεση καταβολή των εφημεριών Δεκεμβρίου με χρηματικά εντάλματα.
 
Δημήτρης Βαρνάβας

3 σχόλια:

  1. Μπορει να ψηφηστηκαν αυτα εχτες, η ουσια ειναι οτι τα τμηματα μισθοδοσιας δεν εχουν ακομα τα χρηματα αλλα και δεν ξερουν ποτε θα τα παρουν. Συνεπως δεν νομιζω οτι οδηγουμαστε πουθενα. Ας μην ξεχναμε οτι οι εφημεριες του Δεκεμβριου ειναι υπερημερες ή μηπως θα μας καταβληθουν και οι τοκοι ? Καλο θα ειναι να μην εμπαιζουμε τον κοσμο που δουλευει εδω και τρεις μηνες απληρωτος, ουτε να δινουμε φρουδες ελπιδες.
    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σε παρακαλούσα να προσδιορίσεις ποιούς εννοείς λέγοντας " Καλό θα είναι να μην εμπαίζουμε τον κόσμο που δουλεύει εδω και τρεις μηνες απληρωτος, ουτε να δινουμε φρουδες ελπιδες".Θέλω να πιστεύω οτι κατάλαβα λάθος .Ξεκαθάρισε τι εννοείς για να απαντήσω ανάλογα .
    Αν έγραφες επώνυμα θα ήταν καλύτερα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος γιατρός του Νοσοκομείου σχολιάζει ως "ανώνυμος" .
    Τσαρίδης Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τις 22/2 εχει δημοσιευτει απο πολλα blog οτι εχει δοθει η εντολη με την εγκριση για την πληρωμη των εφημεριων του Δεκεμβριου. Ασφαλως ολοι στο ιδιο στρατοπεδο ειμαστε και ολοι εμεις οπως θεωρω οτι και εσεις δουλευετε χωρις να σας καταβαλλουν τα δεοντα.Οταν αναφερω οτι μας εμπαιζουν και μας δινουν φρουδες ελπιδες, αναφερομαι στο υπουργειο και στα εντεταλμενα αρμοδια οργανα, και οχι ασφαλως σε εσας η στο site.
    Οσο για την ανωνυμια ηταν η μονη επιλογη οπου καταλαβαινα απο τις προτεινομενες για την υποβολη σχολιου.
    Μαργαριτα Κουλουρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή