Τρίτη 20 Απριλίου 2021

 

Καβάλα 20/04/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ιατρών του Γ.Ν Καβάλας συνήλθε σε σώμα, σήμερα Τρίτη 20/04/2021 έπειτα από κάλεσμα της ΕΓΕΣΥΚ, και ψήφισε τα εξής:

Συμπαράσταση στο Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν Καβάλας με συμμετοχή των Ιατρών του Νοσοκομείου μας στην 7ωρη στάση εργασίας (08:00-15:00) που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 22/04/2021 και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου. Ο αγώνας μας με τους Νοσηλευτές είναι κοινός με σκοπό την ενίσχυση του ΕΣΥ και την εξασφάλιση ποιοτικών Παροχών Υγείας στους ασθενείς.

Οι Ιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας επίσης εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση τους στην Παιδίατρο του Νοσοκομείου μας, η οποία σύμφωνα με καταγγελία της, απειλήθηκε με ΕΔΕ από την Ιατρική Υπηρεσία και ζητήθηκε η παραίτηση της καθώς αρνήθηκε να εφημερεύσει ως υπεύθυνη εφημερίας στην κλινική Covid 19. Τέτοιες πρακτικές πιέσεων μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους και η συνάδελφος θα έχει την ηθική και νομική συμπαράστασή μας εάν απαιτηθεί.

Καλούμε τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας να πάρει θέση και να εξασφαλίσει το καθεστώς ασφαλούς εφημέρευσης των κλινικών Covid 19 όσον αφορά τη συμμετοχή σε αυτών Ιατρών μη σχετικών ειδικοτήτων. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουμε σε νομικές ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσουμε την κάλυψη των Ιατρών αυτών Ειδικών και Ειδικευόμενων.

Η Γενική Συνέλευση με αφορμή τη μετακίνηση για εφημερίες  των Ιατρών της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης εκφράζει την αντίθεση της σε οποιαδήποτε μετακίνηση Ιατρών του Νοσοκομείου μας οι οποίοι ανεξαρτήτως ειδικότητας εδώ και ένα χρόνο εφημερεύουν και εργάζονται σε ωράρια υπερδιπλάσια του φυσιολογικού σε υποστελεχωμένα τμήματα, και για το λόγο αυτό είναι αδύνατον να καλύψουν εφημεριακά τμήματα γειτονικών Νοσοκομείων. Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους των γειτονικών νοσοκομείων θέλουμε να τονίσουμε πως δεν υπάρχουν Ιατροί του Νοσοκομείου Καβαλας, Δράμας, Σερρών παρά μόνο εξαντλημένοι Ιατροί οι οποίοι έχουμε ένα κοινό αντίπαλο, την Πανδημία σε ένα απαξιωμένο από τις κυβερνήσεις ΕΣΥ και κοινός μας αγώνας είναι να ορθοποδήσει το ΕΣΥ όλων μας, και όχι οι αντιπαραθέσεις μεταξύ μας.

Η Γενική Συνέλευση καλεί τη Διοίκηση να μετακινήσει το Εμβολιαστικό Κέντρο από το χώρο του Νοσοκομείου μας, αποδεσμεύοντας έτσι σημαντικό αριθμό Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού που δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες των κλινικών, πόσο μάλλον να στηρίξει και το Εμβολιαστικό Κέντρο. Πρόταση μας είναι η περαιτέρω συμμετοχή της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Είναι πάγια και διαχρονική θέση μας πως το ΕΣΥ χρειάζεται άμεσα μεγάλο αριθμό προσλήψεων μόνιμου Ιατρικού προσωπικού καθώς η χρόνια εγκατάλειψή του σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας, μάς έχουν φτάσει στα όρια της επαγγελματικής και φυσικής κατάρρευσης.

                                   

                                   Για την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των Ιατρών

                                                                         και το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ

     Η Πρόεδρος                                                            Ο Γραμματέας

Λαμπίρη Κλαίρη                                                  Τεπελόπουλος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου