Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΓΕΣΥΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

                               ΤΗΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

    Βρισκόμαστε σήμερα εδώ προκειμένου να ενώσουμε τις φωνές μας με τους  πολύτιμους συνεργάτες νοσηλευτές και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: Ένα καλά ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, που θα διασφαλίζει τη ζωή και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

  Η πρωτοφανής πανδημία που βιώνουμε τους τελευταίους  μήνες, έχει φέρει στην επιφάνεια προβλήματα χρόνων για το ΕΣΥ που στηριζόταν αποκλειστικά στην υπερεργασία και εξάντληση του προσωπικού του.

 Χάρη σ’ αυτήν κρατιούνται όρθια τα νοσοκομεία τόσα χρόνια. Φαίνεται όμως, κάτω από το βάρος των συνθηκών, πως ούτε αυτή είναι αρκετή πια!

   Το σύστημα καταρρέει σαν φυσική συνέπεια της αδιαφορίας στα δίκαια αιτήματα χρόνων, παρότι έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε σύστημα υγείας ΜΙΑΣ  νόσου.

   Μαζί μ’ αυτό αφήνονται στην τύχη τους οι ζωές όλων μας, μιας και στα δύσκολα αποδείχτηκε περίτρανα αυτούς τους μήνες, πως η μόνη καταφυγή του πολίτη είναι το     ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

    Βρισκόμαστε εδώ, μεταξύ άλλων, για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας σε καλύτερες εργασιακές συνθήκες, που θα επιτευχθεί μόνο μέσα από μια ΜΑΖΙΚΗ-ΓΕΝΝΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ σε αριθμούς πρώτα απ’όλα, τόσο σε προσωπικό όσο και κονδυλίων που απαιτεί να διατεθούν για την υγεία.

    ΖΗΤΑΜΕ απ’όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις να μας αντιμετωπίσουν ως ανθρώπινα όντα και όχι ως πιόνια σε ένα παιχνίδι εκ των ενόντων   καλύψεων κενών που δεν οδηγεί  πουθενά, παρά επιτείνει την υπερεξάντληση  του προσωπικού και θέτει σε  δυνητικό  κίνδυνο τις   ζωές νοσηλευόμενων ανθρώπων.

   ΖΗΤΑΜΕ ο θάνατος των συναδέλφων από Covid-19 να χαρακτηριστεί ως εργατικό ατύχημα και να τύχει της ίδιας αντιμετώπισης από την πολιτεία όπως αυτής της απώλειας της ζωής ενστόλων την ώρα του καθήκοντος και μάλιστα σε καιρό ειρήνης.

    Επαναφέρουμε ως απόλυτα επίκαιρο το πάγιο ΑΙΤΗΜΑ μας για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

 

  Εκφράζουμε σήμερα ως Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν.Καβάλας τη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο παιδίατρο του νοσοκομείου που καταγγέλει πως απειλήθηκε με ΕΔΕ όταν αρνήθηκε να εφημερεύσει ως υπεύθυνη εφημερίας για τη νοσηλεία COVID  ενηλίκων περιστατικών.

   Καλούμε τη Διοίκηση του Ν.Καβάλας και την διοίκηση της 4ης ΥΠΕ να πάρει θέση και να εξασφαλίσει το καθεστώς ασφαλούς εφημέρευσης κατά τη νοσηλεία ασθενών με Covid-19 , ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη συμμετοχή σ’ αυτήν μη σχετικών ειδικοτήτων.

    Καλούμε τη Διοίκηση του Ν.Καβάλας και της 4ης ΥΠΕ να πράξει τα δέοντα, ώστε να μετακινηθεί το εμβολιαστικό κέντρο από το χώρο του νοσοκομείου, καθώς δεσμεύει ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που όχι απλά δεν περισσεύει από τις κλινικές, αλλά συχνά δημιουργεί σοβαρότατα λειτουργικά ζητήματα με την έλλειψή του.

  Τέλος, εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε μετακίνηση γιατρών του νοσοκομείου μας σε κάθε άλλο νοσοκομείο εκτός νομού, καθώς όλοι ανεξαιρέτως εργάζονται σε ωράρια υπερδιπλάσια του «φυσιολογικού» για μήνες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες αυτού του νοσοκομείου.

       ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!

 

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΛΑΙΡΗ ΛΑΜΠΙΡΗ                   ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΤΟΥ                       ΓΙΩΡΓΟΣ

                                                                                             ΤΕΠΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου