Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η ΟΕΝΓΕ για τις εφημερίες του 2012


Προς
τις Ενώσεις Γιατρών
 
Συνάδελφοι
Το Υπουργείο Υγείας απέστειλε προς τις ΥΠΕ και τα Νοσοκομεία της χώρας το επισυναπτόμενο έγγραφο (κλικ εδώ), μέσω του οποίου ζητά να δοθούν στοιχεία για το προβλεπόμενο κόστος των εφημεριών που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε Νοσοκομείο το επόμενο έτος. διότι πρόκειται να γίνει κατανομή κονδυλίων εφημεριών ανά Νοσοκομείο. Τούτο συμβαίνει επειδή επαναφέρουν την αποζημίωση εφημεριών στο παλαιό καθεστώς εγκρίσεων από τους Επιτρόπους και διάθεσης των πιστώσεων από τα Εντελλόμενα, πρακτική για την οποία ΟΕΝΓΕ έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της.
Οι Ενώσεις Γιατρών και τα Επιστημονικά Συμβούλια οφείλουν επί του προκειμένου να παρέμβουν άμεσα και δυναμικά ώστε:
1.- Να καταρτιστούν ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης και αφού κοστολογηθούν να ζητηθούν κονδύλια σε επαρκές ύψος. Να ληφθεί υπόψη ότι πολύ δύσκολα πλέον να ισχύσει το καθεστώς των συμπληρωματικών πιστώσεων που ίσχυε παλαιότερα.
2.- Να υπάρξει πίεση προς τις Διοικήσεις, ώστε οι ανωμαλίες που προκλήθηκαν σε πολλά Νοσοκομεία με μετατροπές ενεργών εφημεριών σε ετοιμότητας να επανορθωθούν.
3.- Κατά την τελική συζήτηση του θέματος στο ΔΣ του Νοσοκομείου καλό είναι να παρίσταται και ο Πρόεδρος της Ενωσης ή της Πενταμελούς, λειτουργώντας επικουρικά στην τοποθέτηση του αιρετού μέλους.
4.- Παράκληση οι Ενώσεις Γιατρών να ενημερώσουν με έγγραφό τους την ΟΕΝΓΕ σχετικά με την εξέλιξη όλων των παραπάνω, ώστε να υπάρξει συνολική εικόνα κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012.
 
Συναδελφικά
Δημήτρης Βαρνάβας
Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου