Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα

   Η συζήτηση που έγινε χθες στην βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου με αφορμή  αναφορά -  ερώτηση που κατατέθηκε με αίτημά μας από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παπουτσή Δημήτριο σχετικά με τα προβλήματα στις εφημερίες από τον νόμο 3868 και το θέμα της μή πληρωμής δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο Ιανουάριος -Νοέμβριος 2011 , μόνο οργή και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει (δείτε την αναφορά του κ.Παπουτσή και το υπόμνημα που καταθέσαμε εμείς , κάνοντας κλικ εδώ). Ο υφυπουργός κ.Μπόλαρης που απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης,  άν και δήλωσε ότι διάβασε με προσοχή το υπόμνημα της ΕΓΕΣΥΚ το οποίο μάλιστα βρήκε ιδιαίτερα εμπεριστατομένο ,δεν είπε ούτε μια κουβέντα για την ουσία της υπόθεσης : για το τί θα γίνει δηλαδή με τις απλήρωτες πραγματοποιηθείσες πρόσθετες εφημερίες του προηγούμενου έτους και για το πώς θα αποτραπεί η επανάληψη των ιδίων φαινομένων κατα το τρέχων έτος . Αρκέστηκε να δηλώσει ότι το υπουργείο Υγείας είχε την πρόθεση να εκδόση  ΚΥΑ με στόχο  την μετατροπή του plafond 9% σε 12% "αυτό όμως δεν έγινε δυνατό λόγω της οικονομικής συγκυρίας". Για τον λόγο αυτό δήλωσε ότι το θέμα για το Υπουργείο Υγείας έχει λήξει.
    Θέλουμε να τον διαβεβαιώσουμε ότι το θέμα δεν έχει λήξει. Στην αναφορά μας, δηλώναμε : " Όσο τα Νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εφημερεύουν με βάση τον Νόμο 3868 που κατά γενική ομολογία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στο εφημεριακό έργο των Νομαρχιακών Νοσοκομείων , θα πρέπει να εξασφαλισθεί η πλήρης πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών που εγκρίνονται κάθε φορά από τα Δ.Σ. των νοσοκομείων. Τα ποσά που περικόπηκαν για εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες πρέπει να πληρωθούν .Και αυτό μπορεί να γίνει με βάση το ισχύον Νομικό πλαίσιο με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας. Το θέμα πρέπει να λυθεί με πολιτική πρωτοβουλία . Σε διαφορετική περίπτωση  εμείς , ως γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας , θα υποχρεωθούμε να αναλάβουμε  κάθε Νομική , συνδικαλιστική και πολιτική πρωτοβουλία που απαιτείται για την αντιμετώπιση αυτού του απαράδεκτου προβλήματος" .
   Ένα είναι βέβαιο : δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να ανεχθούμε πολιτικές ή μεθοδεύσεις που να οδηγούν σε απλήρωτη εργασία. 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου