Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Καταγγελία για την μή πληρωμή των εφημεριών του Δεκέμβρη

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ
                                                                                                                     Καβάλα 27-01-2016

Προς τον εκτελούντα χρέη Διοικητού του Γ.Ν.Καβάλας, Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας, κ.Καμπουρίδη Ευάγγελο:
Κοινοποίηση : Διοικητή 4ης ΔΥΠΕ , κ.Πλωμαρίτη Ευστρ.
                         Προϊστάμενο Διοικητικής Υπηρεσίας κ.Μανωλούδη Απόστολο
                         Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας

 κ. Διοικητά                     
   Όπως σας είναι γνωστό την 09-12-2015 το Υπουργείο Υγείας με δελτίο τύπου που εξέδωσε μας ενημέρωσε ότι ενεκρίθησαν οι απαραίτητες πιστώσεις για την αποπληρωμή των εφημεριών του 4ου τριμήνου του 2015. Στο δελτίο τύπου αναφέρονταν χαρακτηριστικά :
   «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει μεριμνήσει ώστε με την έγκριση του παραπάνω ποσού να καλυφθούν μέσα στο Δεκέμβριο οι εφημερίες των γιατρών και οι υπερωρίες των νοσηλευτών και του λοιπού προσωπικού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Οι εφημερίες- υπερωρίες του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τον Ιανουάριο».
   Την διαβεβαίωση ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό, ειδικά σε ότι αφορά τις εφημερίες του Δεκέμβρη θα τηρηθεί, είχαμε τόσο  από τον προηγούμενο διοικητή του Νοσοκομείου κ.Κοπατσάρη Χρ., όσο και από  αρμόδιους διοικητικούς –υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου μετά την παύση του τελευταίου. Πρό 15νθημέρου είχαμε την απόλυτη διαβεβαίωση  ότι οι εφημερίες του Δεκέμβρη θα πληρωθούν στις 27-01-2016.
   Την 26-01-2016 τυχαία περιήλθε σε  γνώση μας η πληροφορία ότι οι εφημερίες του Δεκέμβρη δεν θα πληρωθούν τελικά την 27-01-2016 αλλά την 13-02-1016 και αυτό γιατί το αρμόδιο τμήμα του νοσοκομείου δεν ολοκλήρωσε  έγκαιρα τις απαραίτητες διαδικασίες . Κανένας αρμόδιος παράγοντας του νοσοκομείου εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα που έχει κριθεί το θέμα, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να μας ενημερώσει για την μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής των εφημεριών .
Τίθενται τα εξής ερωτήματα:
1.       Γιατί δεν έγιναν έγκαιρα και με ευθύνη τίνος οι απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή των εφημεριών του Δεκέμβρη;
2.             Κανένας δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει τους γιατρούς;
  Δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνουμε μια ανεύθυνη και εν πολύς απαξιωτική στάση απέναντι στις υποχρεώσεις του Νοσοκομείου προς τους γιατρούς. Το γεγονός ότι κατά την τελευταία 5ετία, πολλές φορές  οι πληρωμές των εφημεριών με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου υγείας έγιναν με καθυστερήσεις  ή περικοπές , δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να διαχειρίζεται και να αποφασίζει κατά το δοκούν  το πότε θα αποδοθούν από το Νοσοκομείο στους γιατρούς  χρήματα που έχουν διατεθεί από το υπουργείο υγείας.
  Τις δυσκολίες μπορούμε να τις συζητήσουμε. Αυτό που δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό είναι το αίσθημα, ότι  μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαχειρίζεται υπηρεσιακά καθήκοντα και υποχρεώσεις απέναντι στους γιατρούς του Νοσοκομείου μας, ασύδοτα, χωρίς ευθύνη και κυρίως χωρίς λογοδοσία.
  Παρακαλώ πολύ να μας ενημερώσετε επίσημα:
1.       για τα αίτια της αναβολής της πληρωμής των εφημεριών του Δεκέμβρη.

2.   για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε, ώστε στο μέλλον να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα και κυρίως να μην εκδηλωθούν αντίστοιχες συμπεριφορές.
                                                                                                                Για το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ
  Ο πρόεδρος                                                                                                   η Γραμματέας
ΤΣΑΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ                                                                           ΛΑΜΠΙΡΗ ΚΛΑΙΡΗ

2 σχόλια:

  1. Aπαράδεκτο, θα έπρεπε να μείνουν και αυτοι απλήρωτοι καθε φορα μου μας καθυστερούν να δουν τι εστι βερύκοκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι δυνατον να μας κοροιδεύουν....Υπάρχουν υποχρεώσεις που τρέχουν και δεν ειναι σωστο να μας συμπεριφέρονται ετσι, μια συγνωμη το λιγότερο θα έπρεπε να εχει δοθει ήδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή