Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Καταγγελία για τις αποσπάσεις των γιατρών της Παιδιατρικής κλινικής

Καβάλα 15-01-2018  

                        ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ καταγγέλλει την στάση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ.Πλωμαρίτη, ο οποίος για 2ο μήνα αποσπά γιατρούς της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας για την κάλυψη εφημεριών στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης.
   Ο κ.Πλωμαρίτης προσπαθεί να λύση το πρόβλημα μιας κλινικής αδιαφορώντας για το γεγονόςότι με τις αποφάσεις του καθιστά προβληματική την λειτουργία δύο κλινικών.
  Η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Καβάλας έχει μόνο δύο γιατρούς σε οργανική θέση και καλύπτει τις ανάγκες της χρησιμοποιώντας δύο αποσπασμένους γιατρούς από Κέντρα Υγείας, μία γιατρό από άλλη μονάδα του Νοσοκομείου μας και μία Επικουρική γιατρό η μισθοδοσία της οποίας στην παρούσα φάση αμφισβητείται. Η δύσκολη ισορροπία που έχει επιτευχθεί στην Παιδιατρική κλινική και εξασφαλίζει προς το παρών την εύρυθμη λειτουργία της  και την ανταπόκρισή της στο τεράστιο έργο που υλοποιεί, κινδυνεύει να καταρρεύσει με ότι αυτό συνεπάγεται.
  Οι περιφερόμενοι γιατροί και η πλανοδιακή άσκηση της Ιατρικής στον χώρο του ΕΣΥ δεν είναι λύση, είναι απλά μια καταστροφική τακτική. Δεν θα παρακολουθήσουμε αδιαμαρτύρητα ούτε εμείς ,ούτε η κοινωνία της Καβάλας την κατάρρευση μιας τόσο σημαντικής κλινικής για το Νοσοκομείο και τον Νομό μας.
  Καλούμε τον κ.Πλωμαρίτηνα είναι συνεπής σε αυτά που λέει και ζητάει. Η παράκλησή του τον Δεκέμβρη για την κάλυψη εφημεριών στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης για ένα και μοναδικό μήνα, μετατράπηκε σε απόφαση για συνέχιση αυτού του καθεστώτος και τον Γενάρη,  με τον κίνδυνο να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.
  Η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας χρειάζεται στήριξη και ενίσχυση. Χρειάζεται γιατρούς σε μόνιμες οργανικές θέσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες του σήμερα και να διασφαλισθεί το μέλλον της. Αυθαίρετες αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την σημερινή δύσκολη πραγματικότητα στην λειτουργία του Νοσοκομείου μας δεν είναι ανεκτές.

       Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου