Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

 

                                                                         Καβάλα 22/09/2021

       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Tο Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ με αφορμή την ασφυκτική κατάσταση που έχει προκύψει με τις νοσηλείες στη κλινική Covid  καθώς οι ανάγκες νοσηλείας ξεπερνούν πλέον τις δυνατότητές της, κοινώς στις τελευταίες εφημερίες δύσκολα ανευρίσκονται διαθέσιμες κλίνες, καλεί τη Διοίκηση του Γ.Ν Καβάλας, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση είτε μόνη είτε σε συνεννόηση με την  4η ΥΠΕ να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκληθεί από την υποστελέχωση σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να διαθέτει ανά περίσταση  τις  απαραίτητες  κλίνες στην κενή πτέρυγα που παραμένει σε ετοιμότητα.

Παράλληλα θα πρέπει να αποδεσμεύσει  τελείως από τη διαδικασία νοσηλείας  Covid θετικών ασθενών, σύντομης η μακράς, το υποστελεχωμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Ο ρόλος η υποδομή και η εκπαίδευση του ΤΕΠ, Ιατρών και Νοσηλευτών, είναι η αντιμετώπιση και διακίνηση των Επειγόντων Περιστατικών  και όχι η νοσηλεία βαρέως  πασχόντων ασθενών Covid.

Επίσης το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την αγανάκτηση του για την απαράδεκτη ενέργεια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στις 22/09/2021 και ώρα 13:28 να εκδώσει εντολή υποχρεωτικής μετακίνησης και εφημέρευσης την ίδια ημέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών ενός Ιατρού του Αναισθησιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου μας.

Είναι απορίας άξιο το πως έφτασε μεσημέρι για να καταλάβουν πως δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος να εφημερεύσει στο Νοσοκομείο Σερρών. Επίσης συνιστά προσβολή στο πρόσωπο του Ιατρού να του δίνεται ξαφνικά εντολή σε λίγη ώρα να μεταβεί σε άλλο νομό για να εφημερεύσει μη λαμβάνοντας υπόψη την οικογενειακή του κατάσταση και υποχρεώσεις, ενώ απαράδεκτο είναι και το γεγονός ότι ξαφνικά διαταράσσουν τη λειτουργία του Αναισθησιολογικού Τμήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τη διεξαγωγή τακτικών και επειγόντων χειρουργείων της ίδιας  και της επόμενης ημέρας, ενός τμήματος που αξίζει να σημειωθεί πως ήδη καλύπτει για το μήνα με εφημερίες το γειτονικό Νοσοκομείο της Δράμας.

Όλα τα παραπάνω είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά το Νοσοκομείο μας, προβλήματα που ξεκινούν από την υποστελέχωση του σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς από την αρχή της πανδημίας δεν έγιναν απόπειρες να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν  με προκηρύξεις ανάλογες των κενών θέσεων, παρά μόνο διαρκής επιβάρυνση του περιορισμένου αριθμού των υγειονομικών με ημίμετρα που τους εξοντώνουν και  εργασιακά και βιολογικά.

                                                                                      Για το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ

  

    Η Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας

Λαμπίρη Κλαίρη                                                                       Τεπελόπουλος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου