Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ

 

                                                                                                                          Καβάλα 31/08/22

                                            

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ καταδικάζει τη σημερινή επίθεση σε Ιατρό και Νοσηλευτές, η οποία πραγματοποιήθηκε από συνοδό ασθενούς σε κλινική του Νοσοκομείου μας και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία του επιτιθέμενου από τη Δικαιοσύνη.

Πρέπει να καταστεί επιτέλους σαφές σε οποιονδήποτε θεωρεί πως οι Ιατροί και οι Νοσηλευτές είναι σάκοι του μπόξ και πιστεύει πως έχει το δικαίωμα να τους απειλεί και να χειροδικεί εις βάρος τους, ότι θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου άμεσα.

Πρέπει να καταστεί επιτέλους σαφές στο Υπουργείο πώς οφείλει να προστατεύσει τους Υγειονομικούς από τέτοιου είδους επιθέσεις με ακόμη αυστηρότερες ποινές και ενισχυμένη φύλαξη των χώρων του Νοσοκομείου.

Το ότι παλεύουμε καθημερινά να κρατήσουμε όρθιο το Νοσοκομείο μας, κακοπληρωμένοι, με άθλια ωράρια, εις βάρος της ψυχικής και σωματικής μας υγείας δε σημαίνει πως είμαστε αναξιοπρεπείς για να ανεχόμαστε επιθέσεις εις βάρος μας χωρίς να ζητούμε την προστασία του Νόμου.

Καλούμε εκείνους τους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση της κατάστασης στο Νοσοκομείο και όχι για το πώς θα εξυβρίσουν και θα χειροδικήσουν, να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα που κάνουμε για την στελέχωση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Η βία δεν θα διορθώσει τα κακώς κείμενα. Η βία είναι ανεπίτρεπτη.

 

Ο Πρόεδρος                                                        Η Γραμματέας

 Τεπελόπουλος Γιώργος                                            Βέλκου Ζωγραφιά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου