Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.)
www.egesyk.blogspot.com                                                                                        
ΠΡΟΣ  Μ.Μ.Ε
ΘΕΜΑ: «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ»
Καβάλα, 28-07-2013.
Το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. ενημερώνει για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα που ανέκυψε με τις άδειες του τρέχοντος έτους 2013 λόγω των ενεργειών της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου.
Μετά από αίτησή μας (αριθμ. Πρωτ. 9292/19-07-2013) μας κοινοποιήθηκε η απόφαση (αριθμ.πρωτ. 300/11-07-2013) σχετικά με τη μετακύλιση υπόλοιπων άδειας του 2012 εντός του τρέχοντος έτους 2013. Η απόφαση αυτή διοικητή εν ολίγοις εντελώς αυθαίρετα, παράνομα και ετεροχρονισμένα βαφτίζει υπόλοιπα αδειών του 2012 (που λήφθησαν μήνες πριν με συναίνεση και υπογραφή των προϊσταμένων και των υπηρεσιακών παραγόντων του νοσοκομείου) ως κανονικές άδειες του 2013, αφαιρώντας με τον τρόπο αυτόν ημέρες κανονικής άδειας του τρέχοντος έτους 2013 από τις ατομικές ηλεκτρονικές καρτέλες που τηρούνται στο γραφείο μεταβολών. Όλες οι αιτήσεις για λήψη υπόλοιπου άδειας του 2012 από συναδέλφους ανέφεραν ρητά και κατηγορηματικά για υπόλοιπα άδειας του 2012 μεταφερόμενα στο νέο έτος 2013 σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 49 τουΝ.3528/2007 και ως τέτοιες υπογράφηκαν και χαρακτηρίστηκαν από τους προϊσταμένους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου, καταχωρούμενες στις ατομικές ηλεκτρονικές καρτέλες.
Πολλοί συνάδελφοι καταθέτοντας εν μέσω θέρους αιτήματα άδειας (και έχοντας ήδη προγραμματίσει θερινές διακοπές με κρατήσεις και πληρωμές ενδεχομένως εισιτηρίων και ξενοδοχείων) βρέθηκαν στη δυσάρεστη έκπληξη να ειδοποιηθούν από το γραφείο μεταβολών ότι δεν έχουν επαρκές ή και καθόλου υπόλοιπο άδειας του τρέχοντος έτους. Αυτό γιατί άδειες που λήφθησαν ως υπόλοιπα του 2012 πριν από μήνες, αυθαίρετα, παράνομα και καταχρηστικά χαρακτηρίστηκαν ως κανονικές άδειες του 2013 με την ετεροχρονισμένη απόφαση (αριθμ. Πρωτ.300/11-07-2013) της διοίκησης μειώνοντας δραματικά ή και μηδενίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις το υπόλοιπο άδειας του τρέχοντος έτους. Αρκετοί συνάδελφοι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν κρατήσεις εισιτηρίων και ξενοδοχείων για το μήνα Αύγουστο και η οικονομική ζημία την οποία έχουν υποστεί είναι αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης.
Η παρέμβαση και παραποίηση στοιχείων στις ατομικές ηλεκτρονικές καρτέλες  είναι κάτι αδιανόητο, αφού τα αντίστοιχα αιτήματα αδειών είναι υπογεγραμμένα και εγκεκριμένα, από τους προϊσταμένους τμημάτων και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου, πριν από μήνες όταν και κατατέθηκαν, ως υπόλοιπα του 2012.
Το θέμα αυτό των αδειών ανακινήθηκε αρχικά από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Καβάλας και σε απόλυτη συνεργασία ενεργούμε με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας, επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας και κινούμενοι μέσα στα πλαίσια που ορίζει η νομιμότητα, για τη διασφάλιση του δίκαιου, της ισοτιμίας και ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης των μελών μας. Το πρώτο βήμα έγινε, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα υπάρξει συνέχεια.
Οι οποιουδήποτε είδους μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν αφού το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της κανονικής άδειας από την εργασία είναι ιερό και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν (σε εποχές που προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με πενιχρές αμοιβές, όταν αυτές καταβάλλονται, με οφειλές από οριζόντιες περικοπές εφημεριών που χρονολογούνται από τον Ιανουάριο του 2012), να εκμεταλλεύεται καταστάσεις  επιβάλλοντας εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα και καθεστώς δουλείας. Το προσωπικό του νοσοκομείου ελλιπέστατο, οι κλινικές αποδυναμωμένες, η επισκεψιμότητα των ΤΕΠ και των τακτικών ιατρείων  και η πληρότητα των κλινικών υψηλότερες από ποτέ λόγω των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και ενώ εξαναγκαζόμαστε να λειτουργούμε σε εξοντωτικούς ρυθμούς, με περισσή όμως αυταπάρνηση και αίσθημα καθήκοντος, δικαιούμαστε αν μη τι άλλο αυτό που δικαιούται κάθε εργαζόμενος Έλληνας πολίτης, Την άδειά μας για να ξεπληρώσουμε έστω και σε ελάχιστο βαθμό όσα στερούμε καθημερινά από τους εαυτούς μας αλλά και τις οικογένειές μας, λόγω των συνθηκών εργασιών εργασίας που μας έχουν επιβληθεί.

Το Δ.Σ. της  Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου