Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ σε έκτακτη συνεδρίασή του, με οργή καταγγέλλει περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον ιατρού του Νοσοκομείου μας από συνοδό ασθενούς, κατά την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του την Παρασκευή 15-02-2019
   Η απολύτως απρόκλητη , βάναυση , λεκτική και σωματική βία που ασκήθηκε κατά του συναδέλφου μας, είναι  απαράδεκτη και θα αντιμετωπισθεί με κάθε δυνατό νομικό μέσο.
   Θέτουμε ενώπιον των ευθυνών τους όλους όσους είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να διασφαλίσουν την εύρυθμη, ομαλή και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και την διασφάλιση της αξιοπρέπειας και της σωματικής ακεραιότητας του συνόλου των εργαζομένων του.
  Συμπεριφορές λεκτικής και σωματικής βίας , απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί αλλά και ρατσιστικές συμπεριφορές πρέπει να βρουν απέναντί τους το κοινό μέτωπο εργαζομένων – Διοίκησης –πολιτών.
  Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ αποφασίζει:

1)   Αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα απογευματινά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία, για τις ημέρες Τρίτη 19-02-2019 και Τετάρτη 20-02-2019. Η συμμετοχή όλων των συναδέλφων κρίνεται επιβεβλημένη.

 2) Να κινηθεί νομικά  σε αυτούς που βιαιοπράγησαν εναντίον του συναδέλφου μας και έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα αλλά και σε όποιον τυχόν επιχειρήσει αντίστοιχες συμπεριφορές στο μέλλον.

  3) Να ζητήσει από την Διοίκηση του Νοσοκομείου να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλισθεί η αξιοπρεπής, ασφαλής και απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας.
  Το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που διαμόρφωσαν οι πολιτικές υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης κατά την τελευταία δεκαετία, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που θίγουν  την τιμή , την αξιοπρέπεια αλλά δυστυχώς κάποιες φορές και την σωματική τους ακεραιότητα.
  Τέλος διαφωνούμε κατηγορηματικά με τη δημοσίευση του ονόματος του συναδέλφου από οποιοδήποτε φορέα, καθώς αυτό συνιστά στοχοποίηση και  διαπόμπευσή του.

                  Για το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ

Η Πρόεδρος                                                                          Ο Γραμματέας
           ΛΑΜΠΙΡΗ ΚΛΑΙΡΗ                                                         ΤΕΠΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου