Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

ΕΓΕΣΥΚ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ (13/03/24)

 

Καβάλα 13/03/24

 

            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

         Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αντίθεση του στο θεσμό των απογευματινών χειρουργείων. Θεωρούμε αυτονόητο για την Πολιτεία  να εξασφαλίζει δωρεάν και χωρίς διακρίσεις, το αγαθό της Δημόσιας Υγείας. Με το θεσμό των απογευματινών χειρουργείων το Υπουργείο αφού πρώτα δημιούργησε τεχνηέντως τεράστιες λίστες αναμονής με την διαχρονική υποστελέχωση και απαξίωση του ΕΣΥ, ήρθε στη συνέχεια να προσφέρει τη λύση σύμφωνα με την οποία ο ασθενής που θέλει να χειρουργηθεί νωρίτερα, θα πρέπει να  καταβάλλει εκτός των ασφαλιστικών του  εισφορών και ένα έξτρα σεβαστό ποσό. Καταργεί ουσιαστικά τη Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους και έχει και την απαίτηση ασθενείς και Υγειονομικοί να είμαστε  ευγνώμονες γι’ αυτό.

Όσον αφορά το Νοσοκομείο Καβάλας αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο η Διοίκηση έδειξε  τόση σπουδή  να ενταχθεί ως το μόνο Επαρχιακό ανάμεσα στα εφτά Νοσοκομεία  που έσπευσαν να εφαρμόσουν από την πρώτη μέρα την πολιτική των απογευματινών χειρουργείων. Είμαστε τόσο έτοιμοι από πλευράς στελέχωσης προσωπικού; Υπήρξε διάλογος και ενημέρωση όλων των Θεσμικών Φορέων του Νοσοκομείου;

Τέλος απευθυνόμαστε στους συναδέλφους όλων των Ειδικοτήτων και όλων των κλάδων που θα εφαρμόσουν το θεσμό των απογευματινών χειρουργείων και τους υπενθυμίζουμε πως μελλοντικές διεκδικήσεις όλων μας για προσλήψεις, καλύτερους μισθούς, χρωστούμενα ρεπό και άδειες, διακοπή μετακινήσεων και θέματα υπερκόπωσης, θα βρίσκουν απέναντί μας ένα Υπουργείο το οποίο πατώντας και στην εθελοντική τους έμμισθη εργασία πέραν του ωραρίου  δεν θα δυσκολευτεί πολύ να τις απορρίψει.

 

       Ο Πρόεδρος                                                          Η Γραμματέας

Τεπελόπουλος Γιώργος                                            Βέλκου Ζωγραφιά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου