Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε εργοδότες και μισθωτούς ασφαλισμένους των ενταχθέντων στο e-EΦΚΑ τ. Φορέων

 Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι:


Εκδόθηκε εγκύκλιος από τον ΕΦΚΑ με θέμα: «Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε εργοδότες και μισθωτούς ασφαλισμένους των ενταχθέντων στο e-EΦΚΑ τ. Φορέων». Παρατίθενται σχετικές οδηγίες, που υποδεικνύουν τα βήματα, που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να αιτηθείτε την επιστροφή των ασφαλιστικών εισφορών, που τυχόν σας παρακρατήθηκαν.
Οδηγίες για την ηλεκτρονική κατάθεση αίτησης και δικαιολογητικών που αφορούν την επιστροφή κρατήσεων 1% ΤΠΔΥ
ΒΗΜΑ 1ο: Μπαίνω στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/e-ephka-kleisimo-ranteboy-elektroniko-aitema-exypereteses και πατάω είσοδος στην υπηρεσία
ΒΗΜΑ 2ο: Πατάω στο κουμπί «Συνέχεια στο TAXISNET» και βάζω τους κωδικούς μου TAXISNET
ΒΗΜΑ 3ο: Πατάω «Αποστολή»
ΒΗΜΑ 4ο: Βάζω το ΑΜΚΑ μου και πατάω «Είσοδος»
ΒΗΜΑ 5ο: Τσεκάρω το τετραγωνάκι «Έλαβα γνώση και επιθυμώ να συνεχίσω» και πατάω συνέχεια
ΒΗΜΑ 6ο: Στο επόμενο παράθυρο πατάω πάλι Συνέχεια και μετά Νέα Αίτηση
ΒΗΜΑ 7ο: Ελέγχω τα καταχωρημένα στοιχεία μου και αλλάζω ότι δεν είναι σωστό
ΒΗΜΑ 8ο: Στην ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ: επιλέγω «Μισθωτός», στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ: επιλέγω « Άλλο Θέμα Εσόδων – Ασφάλισης», Επιλέγω Περιφερειακή Ενότητα στην οποία ανήκω και Υπηρεσιακή Μονάδα ΕΦΚΑ της περιοχής μου (συμπληρώνεται ανάλογα με του που ανήκετε – εάν δεν γνωρίζετε που υπάγεστε επισκεφτείτε το https://www.gov.gr/org/efka/asphalise/mathe-pou-anekeis-e-ephka ).
ΒΗΜΑ 9ο: Στο πεδίο ΠΕΡΙΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ γράφω: «Με την παρούσα αιτούμαι, την επιστροφή των ατομικών μου ασφαλιστικών εισφορών (Εισφορά 1 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ Υπέρ ΤΠΔΥ λόγω μη ανταποδοτικότητας αρ. 84 Ν. 4997/25.11.2022) που παρακρατήθηκαν αχρεωστήτως από τον εργοδότη μου κατά την χρονική περίοδο από 01.01.2017 μέχρι 01.01.2023. Θα στείλω στο email στο οποίο θα μου υποδείξετε με θέμα τον αρ. πρωτοκόλλου της παρούσας αίτησης, ηλεκτρονικό αρχείο με τις μισθοδοτικές καταστάσεις για τα οικονομικά έτη: 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 καθώς και βεβαίωση για ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού.»
ΒΗΜΑ 10ο: Στην συνέχεια πατάτε υποβολή και επιλέγοντας την αίτηση σας μπορείτε να την εκτυπώσετε ή να την αποθηκεύσετε.

Αφορά μόνο τους μόνιμους γιατρούς και όχι τους ειδικευόμενους και τους επικουρικούς.
Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη σας σχετικά.

ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου