Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Οι εφημερίες στο νοσοκομείο που προσέρχεστε είναι επικίνδυνες!!! Η ίδια η διοίκηση όταν ψήφιζε σε διοικητικό συμβούλιο την περικοπή του προγράμματος εφημεριών με αναστολή εφημέρευσης ιατρών σε αρκετά τμήματα του νοσοκομείου χαρακτήρισε το πρόγραμμα αυτό «οριακά ανασφαλές», αναγνωρίζοντας έτσι τον κίνδυνο για τη δική σας υγεία, αλλά και των οικείων σας.
 Ο χρόνος που θα χρειαστεί να περιμένετε είναι σαφώς μεγαλύτερος σε σχέση με όσα γνωρίζατε στο παρελθόν λόγω των μεγάλων κενών που υπάρχουν στην επάνδρωση των κλινικών. Οι γιατροί που θα κληθούν να σας εξετάσουν είναι εξαντλημένοι από τις συνεχείς και απλήρωτες εφημερίες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις εφημερεύει ειδικός μόνο σε εφημερία ετοιμότητας, κατ’ εντολή της διοίκησης και με βάση το νέο πρόγραμμα εφημεριών.
Οι ιατροί του νοσοκομείου σας ζητάμε από την πλευρά μας συγγνώμη για την πιθανή ταλαιπωρία και παράλληλα θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι υπό αυτές τις συνθήκες κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποφυγή σοβαρών ιατρικών σφαλμάτων, αποτέλεσμα της ανασφαλούς εφημέρευσης και της συνεχιζόμενης εσκεμμένης υποβάθμισης της υγείας, με πρόσχημα την εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και με κίνδυνο παράπλευρων απωλειών… και μάλιστα σε ανθρώπινες ζωές. Το γεγονός αυτό αποτελεί κανόνα για το σύνολο σχεδόν των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας και χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα 63χρονου ασθενούς από το Βόλο, ο οποίος προσκομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, όπου διαγνώστηκε Οξεία Αμυγδαλίτιδα. Με δεδομένο όμως ότι στο νοσοκομείο του Βόλου δεν εφημέρευε ιατρός ΩΡΛ, προτάθηκε η μεταφορά του ασθενούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, αλλά δυστυχώς ο ασθενής κατέληξε από σηπτικό shock πριν προλάβει να φτάσει στη Λάρισα… Γυρίζουμε λοιπόν, όπως δυστυχώς όλοι καθημερινά διαπιστώνουμε, πολλά χρόνια πίσω σε καταστάσεις και συνθήκες τριτοκοσμικές…
                                    Από το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου