Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

 

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 26 Απριλίου 2021

Α.Π:11324

 

Προς:

  • ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
  • ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 4ης ΥΠΕ

§  ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

§  ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

  • ΜΜΕ

 

 

Η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν. Καβάλας, ο οποίος προσπάθησε να εξωθήσει σε παραίτηση συνάδελφο επικουρική παιδίατρο και την απείλησε ότι θα κάνει αναφορά στον εισαγγελέα λέγοντας χαρακτηριστικά  «αν δεν θέλεις να βρεθείς με μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα καλύτερα να μην είσαι υπάλληλος του νοσοκομείου» όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε για την επιλογή του να την τοποθετήσει υπεύθυνη εφημερίας σε κλινική Covid του νοσοκομείου Καβάλας.

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας δεν περιορίστηκε μόνο στις απειλές και τους εκβιασμούς, αλλά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, αναλαμβάνοντας ρόλο εκπροσώπου τύπου της διοίκησης,  στράφηκε εναντίον της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών Καβάλας λέγοντας ότι «ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν» επειδή η Ένωση εναντιώνεται στην απόφαση της διοίκησης να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με λοίμωξη Covid γιατροί άσχετων ειδικοτήτων και  διεκδικεί ενίσχυση με  ειδικευμένους γιατρούς κατάλληλων ειδικοτήτων του νοσοκομείου Καβάλας ώστε να μπορεί με ασφάλεια να περιθάλπει τους ασθενείς. Χρησιμοποίησε μάλιστα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των γιατρών άλλων ειδικοτήτων λέγοντας χαρακτηριστικά «το να λέμε είμαι παιδίατρος, είμαι οδοντίατρος είμαι… παπαρολόγος δεν έχει νόημα. Είσαι γιατρός και αφού είσαι γιατρός θα βοηθήσεις». Μόνο που η συνάδελφος δεν αρνήθηκε να βοηθήσει, απεναντίας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς, αρνήθηκε να τους θέσει σε κίνδυνο αποδεχόμενη να εφημερεύσει ως υπεύθυνη σε κλινική  Covid.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν εκβιάζονται και δεν εκφοβίζονται.

Αυτοί που πρέπει να φοβούνται είναι η κυβέρνηση, η ηγεσία του υπουργείου υγείας, οι διοικήσεις των νοσοκομείων και οι διάφοροι πρόθυμοι που με όσα κάνουν ή δεν κάνουν, ενώ όφειλαν να κάνουν, εκθέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Υπενθυμίζουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για διερεύνηση πιθανών ευθυνών μετά από την αναφορά που κατέθεσε η ΟΕΝΓΕ στον Άρειο Πάγο, της οποίας το ένα σκέλος αφορά την στελέχωση πτερύγων Covid με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων.

ΥΓ.: Στην ανακοίνωση συμπεριλάβαμε αυτούσιες τις δηλώσεις του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας επειδή είμαστε αντίθετοι στη λογοκρισία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου