Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα συμπαράστασης στην Ενωση γιατρών Ξάνθης που διώκεται ποινικά


   ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΕΓΕΣΥΚ) 
                                                                 Καβάλα  26-09-2011  
                    
 Προς                                                               
1.- Διοικητή Γ.Ν.Ξάνθης
2.- 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.- Ένωση Γιατρών Ξάνθης (ΕΙΝΟΚΥΞ)
2.- ΟΕΝΓΕ
3.-Διοικητή Γ.Ν.Καβάλας
4.-Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας
5.-Βουλευτές Νομού Καβάλας
                                            
       Το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ (ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΑΒΑΛΑΣ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ. (ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ)  η οποία διώκεται ποινικά μετά από μήνυση του Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης  για δήθεν διασπορά ψευδών ειδήσεων γιατί έκανε αυτό που είχε ηθική υποχρέωση και καθήκον να κάνει : να προειδοποιήσει εγγράφως , από την στιγμή που μέλη της διαπίστωσαν   ότι ορισμένα Νοσοκομειακά  υλικά είναι προβληματικά λόγω της κακής τους ποιότητας ,για τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση τους . Το περιστατικό με το βρέφος που κινδύνεψε η ζωή του από αστοχία υλικού (κλιπς ομφαλίου λώρου ) δυστυχώς επιβεβαίωσε τις ανησυχίες και της επισημάνσεις τους.
   Το πρόβλημα με την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων αναλώσιμων υλικών  είναι γνωστό  στους  γιατρούς των Νοσοκομείων όλης  της  χώρας . Το γεγονός ότι οι συνάδελφοι του νοσοκομείου της Ξάνθης το ανέδειξαν έγκαιρα , με τρόπο μάλιστα απόλυτα θεσμικό (προφορικά και εγγράφως  προς  την Διοίκηση του νοσοκομείου ) και δεν ακολούθησαν τον δρόμο της  σιωπής  είναι κάτι που τους τιμά και τους καταξιώνει τόσο στην συνείδηση των γιατρών όσο και των ασθενών .
    Η μήνυση της διοίκησης του Νοσοκομείου της Ξάνθης προς τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ.  δεν μπορεί να ερμηνευθεί παρά σαν προσπάθεια τρομοκράτησης  και φίμωσης όσων εκδηλώνουν  συνδικαλιστική δράση .  Όσοι θεωρούν ότι τέτοιου είδους διώξεις θα λειτουργήσουν ως  φόβητρο  για να μην εκδηλώσουν και οι γιατροί άλλων Νοσοκομείων αντίστοιχες πρωτοβουλίες ,   θα καταλάβουν ότι με τέτοιου είδους συμπεριφορές μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα μπορούν να επιτύχουν. Η δίωξη κατά των μελών του Δ.Σ. της ΕΙΝΟΞ στρέφεται ενάντια σε όλο το Ιατρικό κίνημα  και έτσι θα αντιμετωπισθεί .
  Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους γιατρούς της Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ.  Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης κατά των συναδέλφων μας . Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και οι Διοικήσεις των νοσοκομείων που με τις αποφάσεις και πρακτικές τους καθορίζουν το εύρος, την ποιότητα και το αποτέλεσμα των παρεχόμενων προς τους  πολίτες υπηρεσιών υγείας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους. Δεν μπορούν και το Ιατρικό κίνημα δεν θα τους επιτρέψει  να μετακυλούν τις ευθύνες τους στους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων.
                                                                                   
                                                               Για το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ                                                                                                                                                                                                                 
     Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γραμματέας
     Τσαρίδης Ευστάθιος                                                                 Παπαδόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου