Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση προέδρων Ιατρικών Συλλόγων Αν. Μακεδονίας και Θράκης


Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Συναντηθήκαμε σήμερα 16/10/2011 οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την εκτίμηση της κατάστασης και τον συντονισμό της δράσης μας.
  1. Εκφράζουμε την βαθειά ανησυχία μας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην υγεία από τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας, που η ανικανότητά της θέτει σε κίνδυνο την υγεία στην χώρα και πλήττει τους πολίτες και τους γιατρούς.
  2. Καλούμε τους συναδέλφους γιατρούς της περιφέρειάς μας τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης να συνταχθούν στις αποφάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και να αντιταχθούν στην διάλυση του ΕΣΥ και την ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
  3. Καλούμε τους συναδέλφους να μην συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ διεκδικώντας την ελεύθερη συνταγογράφηση, για να μην βρεθούνε χιλιάδες συνάδελφοι άνεργοι.
  4. Θεωρούμε ότι η ελεύθερη συνταγογράφηση από όλους τους γιατρούς και η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους πολίτες αποτελεί όρο πέρα από τον οποίο δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε.
  5. Θεωρούμε ότι η συντεταγμένη πορεία των συλλόγων της περιφερείας μας έχει ήδη καθυστερήσει και ότι είναι ανάγκη ο συντονισμός της δράσης μας στην περιφέρεια και στο κέντρο.
  6. Στηρίζουμε την απεργία των γιατρών του ΙΚΑ που βρίσκονται μπροστά στην απειλή της ανεργίας.
Οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων
Δράμας Γεωργιάδης Γεώργιος
Έβρου Βάρναλης Παναγιώτης
Καβάλας Κροκίδης Ξενοφών
Ξάνθης Καραδέδος Αναστάσιος
Ροδόπης Κυριαζίδης Στυλιανός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου