Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ για το θέμα της συνταγογράφισης

                                                        Καβάλα 13-03-2012
                 
    Μέχρι την επίσημη  ανάκληση των προβλέψεων της απόφασης του  ΥΥΚΑ-ΦΕΚ 545/1-3-12 για την επιβολή προστίμου 1€ για κάθε χειρόγραφη συνταγή , συνεχίζουμε να συνταγογραφούμε μόνο ηλεκτρονικά και επί αδυναμίας ηλεκτρονικής συνταγογράφισης συνταγογραφούμε σε λευκή κόλλα χαρτιού, εξηγώντας στους ασθενείς   τι ακριβώς συμβαίνει .
   Οι διάφορες διαβεβαιώσεις που παίρνουμε το τελευταίο διήμερο από τοπικούς παράγοντες ή  από εκπροσώπους κεντρικών συλλογικών οργάνων (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ι.Κ.Α. ) για υποσχέσεις που δώθηκαν από τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ ότι η επίμαχη απόφαση θα ανακληθεί ,δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε αλλαγή της στάσης μας αν δεν επισημοποιηθεί από το Υπουργείο Υγείας.  Καμία απόφαση τοπικού παράγοντα και κανένα Δελτίο Τύπου συνδικαλιστικού οργάνου δεν μπορεί να καταργήσει τις προβλέψεις μιας  Υπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.
  Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην αναξιόπιστη και αφερέγγυα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας . Το Διακύβευμα για τους γιατρούς είναι τεράστιο και δεν μπορούμε παρά να καθορίσουμε την στάση μας με βάση τις Επίσημες Υπουργικές αποφάσεις.

                                                                                                              Για το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ
    Ο πρόεδρος                                                                                                  Ο Γραμματέας
 Τσαρίδης Ευστάθιος                                                                               Παπαδόπουλος Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου