Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου ΟΕΝΓΕ (22-03-2012)


Το Γενικό Συμβούλιο  της ΟΕΝΓΕ εκτιμά ότι οδηγούμαστε σε άμεσες συγκρούσεις με την κυβερνητική πολιτική υγείας, με μορφές  που περιλαμβάνουν:
- Επίσχεση εργασίας σε όλα τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία της χώρας. Ήδη πολλά Νοσοκομεία βρίσκονται σε επίσχεση και η ΟΕΝΓΕ καλεί και καλύπτει την έναρξη επίσχεσης σε όλα τα υπόλοιπα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία. Απαιτούμε την κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, τα οποία θα αποπληρώνονται στο ακέραιο και έγκαιρα, χωρίς την παρεμβολή γραφειοκρατικών κωλυμάτων που συνιστούν ουσιαστικά έμμεση στάση πληρωμών.
- Συμμετοχή στην κινητοποίηση που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 29 Μαρτίου, προβάλλοντας τη συγκεκριμένη ημέρα ως μέρα δράσης σε όλα το δημόσιο τομέα για ανάδειξη των προβλημάτων υγείας, καθώς και σε ανάλογη πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 & 6  Απριλίου.
- Απεργιακές κινητοποιήσεις που θα εξαγγελθούν σε συντονισμό με σωματεία, Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Επίσης το Γενικό Συμβούλιο αποφασίζει:
  • Διακοπή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και επίδοση μόνον χειρόγραφων συνταγών σε όλους τους ασθενείς που νοσηλεύθηκαν ή εξετάσθηκαν στα Επείγοντα Ιατρεία μέχρι να αναιρεθεί με τρόπο ρητό και χωρίς χρονικά προαπαιτούμενα η επιβολή του προστίμου στις χειρόγραφες συνταγές και να εξομαλυνθεί ο τρόπος καταβολής εφημεριών.
  • Πάγωμα της συμμετοχής των γιατρών του ΕΣΥ σε Υγειονομικές Επιτροπές και σε κάθε είδους άλλες Επιτροπές που συγκροτούν τα Νοσοκομεία και το Υπουργείο Υγείας.
  • Άρνηση αναγραφής των Κ.Ε.Ν.
  • Καταλήψεις γραφείων Διοικήσεων Νοσοκομείων
  • Μαχητικό συντονισμό με τους Ιατρικούς Συλλόγους, τους πολίτες, τους Κοινωνικούς Φορείς, την Αυτοδιοίκηση, με στόχο την υπεράσπιση των Νοσοκομείων που «συγχωνεύονται», τις προσλήψεις που είναι επιτακτικές, την αναβάθμιση του ΕΟΠΥΥ, τα ασφαλή προγράμματα εφημεριών, την επάρκεια υγειονομικού υλικού, αποτελεσματικές – ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας προς όλους τους κατοίκους της χώρας και τους επισκέπτες της.
  • Ανάρτηση πανό στα Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας με σύνθημα: «διαλύουν το ΕΣΥ, απαξιώνουν το ιατρικό έργο, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ»                                                                                                                                               
  • Για το πληρες κείμενο της απόφασης κάντε κλικ εδώ                                                                                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου